Dezodor vagy izzadásgátló? Te mit használsz?

A dezodorokkal és a használatukkal elég sok a félreértés, ami valószínűleg abból adódhat, hogy az emberek többsége nem tudja, hogy a dezodor és az izzadásgátló két különböző termék. Éppen ezért a kettőt nem is lehet ugyanúgy használni.

 

Mi köztük a különbség?

A DEZODORokat úgy alakították ki, hogy eltávolítsák a hónalj kellemetlen szagát, de az izzadságot nem. Ez azt jelenti, hogy a dezodor nem akadályozza meg az izzadást, csak a kellemetlen szagú molekulák képződését, így csökkenti vagy elfedi az izzadáshoz kapcsolódó kellemetlen illatot.

Az IZZADÁSGÁTLÓk hatóanyagai az alumínium alapú vegyületeket, amelyek ideiglenesen elzárják a hónalj izzadságért felelős pórusait, így csökkentik az izzadtság mennyiségét. Más szóval, az alumínium eltömíti a pórusokat és gátolja a bőr természetes működését.

Hogy melyiket használjuk, az a napi szokásainktól is függ. Legyünk körültekintőek, ha új terméket próbálunk ki, így ha a hónaljunkban kiütések jelennek meg, akkor könnyen lehet, hogy allergiásak vagyunk a dezodorunk valamelyik összetevőjére. Ha tudjuk, hogy érzékeny a bőrünk, akkor keressünk olyan dezodort, amely mentes az alumíniumsóktól, alkoholtól, mesterséges illatanyagoktól, illóolajoktól és parfümtől. A dezodorokban lévő tartósítószerek, például a parabének szintén válthatnak ki allergiás bőrreakciót.

Fontos, hogy a dezodort ne közvetlenül szőrtelenítés után használjuk, hanem várjunk egy kicsit, mert így nagyobb eséllyel kerülhetjük el az irritációt. Arra is figyeljünk, hogy ha egész nap szintetikus anyagból készült ruhadarabokat viselünk, akkor egy egyszerű dezodor valószínűleg nem lesz elegendő a testszag ellen. Van viszont egy jó hírünk! Megtaláltuk a megoldást a fenti problémákra.

 

 

Utántölthető, vegán dezodor – Tőlünk, nektek!

2018-ban a gondoskodást a kezünkkel kezdtük, majd a fogak következtek, most pedig tovább haladunk. Új termékekkel bővítettük a palettát, amely nem más, mint a DEZODOR.  A prebiotikumokkal dúsított dezodor kollekciónk elősegíti a bőr mikrobiomjában lévő hasznos baktériumok növekedését és megakadályozza a kellemetlen szagokat, miközben hidratálja és kíméli a bőrt. A 3 féle friss illat gondoskodik arról, hogy egész nap szabadnak érezhesd magad.

Margarita Spirit – A szicíliai citrom ültetvények zamatát idéző illatkompozíció. Felemelően friss citrus, harmóniában a narancsvirág élénkségével és a lágy fás jegyekkel.

Purifying Verbena – Az illatot az üdítő nyarak ihlették, ahol a verbena lágy illata felélénkíti a testet és a lelket. A citrusos, virágos és a természetes fás jegyek valódi harmóniát alkotnak.

Morning Glory – Az illatot a varázslatos napfelkelte ihlette. Virágos illatjegyek, körülölelve friss zöld teával és mámorító grapefruittal.

 


Néhány érv amellett, miért a HAAN dezodort válaszd:

  • Aluminium mentes
  • Komplex prebiotikumot tartalmaz
  • 94%-ban természetes összetevőkből áll
  • 24 órás védelmet nyújt
  • Minden táskában elfér
  • Utántölthető, amivel egyedülálló a hazai piacon

 

Ugye már nem kérdés, hogy Te is a HAAN dezodort választod? Próbáld ki most!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük