Miért döntöttünk az utántöltők mellett?

Ahogy már láthattad több felületünkön, nemrég piacra dobtuk az utántöltőinket, hogy növeljük a Pocket termékünk élettartamát, így kevesebb műanyaggal terheljük a bolygónkat. A HAAN egy olyan újgenerációs cég, ahol mi tényleg szeretnénk tenni a földért és az emberiségért.

De mit is jelent ez valójában?

Egy tudatosabban gondolkodó kozmetikai szakmát szeretnénk létrehozni, szakítani akarunk az eddigi szokásokkal és nem csak egy termék lenni. Nemcsak másképp gondolkodunk a szépségiparról, de tényleg teszünk is azért, hogy egy élhetőbb világot hagyjunk magunk után.

Az utántöltő

Egy új lehetőség a klímaváltozás ellen. A szemléletünket maximálisan követve hoztunk létre egy trendi és fenntartható megoldást arra, hogy a HAAN Pocket kéztisztítóink hosszasan ki tudják szolgálni  a használójukat.

Kevesebb műanyag, hosszabb élet!

Minden termékünknek van mögöttes értéke, mégpedig az, hogy minél jobb legyen a környezetnek és az emberiségnek. Csak egy Földünk van, ezért vigyáznunk kell rá és csökkentenünk az ökológiai lábnyomunkat.

Úgy gondoljuk, hogy a gyökeres változáshoz egy merőben új megközelítésre van szükségünk. Együttes erővel segíthetünk felszámolni az eldobható termékekre épülő társadalmat és egy megújuló világot teremthetünk. Az környezettszennyezés megakadályozásának egyik módja, hogy olyan termékeket vásárolunk, amelyeket hosszú hónapokig vagy akár évekig is használhatunk.
A kozmetikai ipar nagyon telített, így új gondolatokra és megoldásokra van szükség. Olyan termékekre, amik megérdemlik, hogy mindig a táskádban legyen.

Mindamellett, hogy minden terméket a zöld irány jegyében tervezünk meg, mindig keressük az új lehetőségeket. A mi utántöltőinkkel 89%-kal kevesebb műanyagot használunk, mintha eldobható műanyag spray-ket készítenénk.


Hogyan?
Megmutatjuk neked!

Egy utántöltő 80%-kal kevesebb vizet és elektromos áramot igényel, mint 3 darab HAAN Pocket előállítása, így ezzel jelentősen csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat.

De mi is az az ökológiai lábnyom?

Az ökológiai lábnyom megmutatja, hogy az általad végzett tevékenységekhez mennyi fosszilis tüzelőanyagra van szükség és ezzel mennyire terheled a környezetet. Az utántöltők előállításához kevesebb energiára és vízre van szükség, körülbelül 1/7 része, mintha csak Pocket Spray-ket készítenénk.

Szóval újrahasznosíthatóak?

Ez sajnos országonként változó, de reméljük, hogy egyszer mindenhol újrahasznosítható lesz az utántöltő tasakunk.

Miért?

Az utántöltő tasakok általában két különféle anyagból készülnek, ami adott esetben megnehezíti a szétválasztást és újra feldolgozást. Felteheted a kérdést, akkor miért ezt az anyagot választottuk? Mert az alkoholos kéztisztítók a nem megfelelő csomagolóanyagokat képesek feloldani. Ezt előzetes tesztjeink is bizonyítják. 

Egyébként…

Tudtad, hogy a földön keletkező hulladék 13%-át adják a kozmetikumokhoz kapcsolódó műanyagok? És ezek nagy része csomagolóanyag és egyszerhasználatos flakon. És, hogy tovább borzoljuk a kedélyeket, a műanyagoknak csupán a 8,4%-a kerül újrahasznosításra a világon.

Még ha nem is mindenhol újrahasznosítható a HAAN utántöltő, akkor is sokat segít a környezeten, hiszen sokkal kevesebb műanyagot használunk fel hozzá. Pontosan 1/7-e a lábnyomunknak, mintha csak egyszerhasználatos HAAN Pocketeket gyártanánk (még akkor is ha a HAAN Pocket 80%-ban újrahasznosított).
Tudjuk, hogy ez még nem a tökéletes megoldás, de igyekszünk minél többet fejleszteni és a jó úton haladni.  

A HAAN termékek megalkotásánál a közösségi érdekeket is szem előtt tartottuk. A #watercreators kampányunkon keresztül tiszta ivóvizet biztosítunk a föld elmaradott régióiban. Első állomásként a profitunk 20%-ból ivókutakat telepítettünk Malawiban.

Mert a kevesebb néha több…

Szerezd be most a kedvenc illatú utántöltődet.

Csatlakozz a fenntartható élethez!