Hogyan válassz kézfertőtlenítőt

Nehéz helyzetben vagyunk, ha megbízható és designos kézfertőtlenítőt szeretnénk vásárolni. Egyre több termék kerül piacra, amiről nem tudjuk, hogy valóban megvédenek-e a mindennapi fertőzések, vírusok baktériumok elől. Mi tegyünk tehát ha a megfelelő kézfertőtlenítőt szeretnénk kiválasztani?

Amellett, hogy megbízható terméket keresünk, az sem hátrány, ha a táskánkban nem folyik ki és adagolva kapjuk tenyerünkbe a kéztisztítót. Számtalanszor előfordult, hogy a gél termékekkel inkább többet nyom az ember, mint sem ne legyen rendesen lefertőtlenítve keze, aztán meg hosszú percekig próbálja eloszlatni. A kupak nélküli eszköz biztonságot ad, hogy táskánk vagy zsebünk is épségben maradjon, illetve, a megfelelően adagolható spray biztosítja számunkra a könnyű adagolást is.

Mégis mire figyeljünk, ha kézfertőtlenítőt választunk? 

Alkoholtartalom

Az alkoholtartalom nagyban meghatározza a kézfertőtlenítő hatékonyságát. Ha tehetjük olyan terméket használjunk, amely legalább 60% alkoholt tartalmaz. Sok fertőtlenítő gél vagy nagyon alkoholos, aminek illata zavaró lehet, vagy kevés benne az alkohol.

Hidratáló hatás

A hidratáltság egy nagyon fontos szempont, ha kézfertőtlenítőt választunk. Zavaró, ha kezünk ki van száradva. Az alkohol elpusztítja a baktériumokat és a vírusokat, de más alkotóelemek, például aloe vera és az olajok, nemcsak hatásosak, hanem hidratálják a kezünket is. 

Összetétel

A felhasználok számára azonban a legkézzelfoghatóbb problémát a kézfertőtlenítőkkel szemben a használat után tapasztalt érzés jelenti. Sajnos a legtöbb gél, teljesen kiszárítja a bőrünket, és ahogy a szappanok esetében is igaz, hogy a kevésbé́ hidratált bőr csökkenti az ellenálló́ képességet. Ha van lehetőségünk, inkább spray kiszerelést válasszunk. 

Illat

Szinte mindenki számára fontosak az illatok. Egyik legbefolyásolóbb tényező a kézfertőtlenítők esetében, hogy az alkohol illata mellette valamilyen üde, friss illet is társuljon, hiszen nem szeretnénk egyész nap kórházérzetet magunkon. 

A HAAN termékcsaládban 55 különféle illatot találunk, amivel kitűnik a hagyományos gyümölcs- és virágillatok közül. A illatokat egy parfümőr segítségével kerültek kifejlesztésre.

Megbízható gyártó

A HAAN egyenesen Spanyolországból érkezik hozzánk. Az alapítók, 2018-ban a kezdtek neki a szerelemprojektnek, vagyis egy alkoholos, hidratáló kéztisztítót hozzanak létre, melynek külseje is eltér a piaci szereplőktől.  A termék megalkotása mellett, fontos volt, hogy értéket is átadjanak, így a profitjuk 20%-ából víznyerő kutakat építenek Afrikában.

Biztonságban nap mint nap

A HAAN termékeibe megtalálható minden azért, hogy a mindennapi kihívásokkal megküzdjünk és ugyanakkor ápolja és védje kezünk egészségét. Összetevői alaposan lettek kiválasztva, kizárólag minőségi alapanyagokból másfél éves tesztelést követően.

Próbáld ki és érezd te is a gondoskodást.